Keppejä ja hajuja riittää

Riikka ja 4-vuotias kooikerhondjenarttu Yoda saapuivat Helsingistä ulkoilemaan Paimion Koirametsään. Kalliota, sammalmättäitä, jäkälää, kelopuita – melkein hämääntyy ulkoilevansa pohjoisempana kuin oikeasti onkaan, toteaa Riikka kesken metsäkierroksen. Kysyimme Riikalta ajatuksia Paimion Koirametsästä. 

Upea metsä, täällä rentoutuu sekä kaksi- että nelijalkaiset! 

Vaikka Yoda ei yleensä irtoa kovin kauas, on mukava voida luottavaisin mielin päästää koira juoksentelemaan ja tutkimaan ympäristöä. Täällä ei myöskään ole vaaraa törmätä muihin koiriin, koska tilan saa varattua omaan käyttöön -kellon ympäri.

Kuivan kesän vuoksi grillipaikka jäi vielä testaamatta, mutta toivottavasti ensi kerralla saadaan myös makkarat tulille ulkoilun ohessa, Riikka pohtii parkkipaikalle päästyämme.

Entä millainen koira Yoda on? Yoda on 4-vuotias kooikerhondjenarttu. Kooikerhondje on vilkas ja aktiivinen lintukoira, monipuolinen harrastuskaveri ja on mielellään mukana kaikessa toiminnassa. Epäsäännöllisesti Yodan kanssa on harrastettu agilitya ja nose workia sekä muutaman kerran päästy kasvattajan tekemälle verijäljelle. Kanttarellietsintää on myös harjoiteltu, mutta toistaiseksi sienikorit on pysynyt melkoisen tyhjinä. Yoda onkin innokas nenätyöskentelijä ja nauttii suunnattomasti erilaisista etsintätehtävistä. Vapaana juostessa yleensä ensimmäiseksi käydään etsimässä suurin mahdollinen keppi ja sen perässä jaksetaan juosta loputtomasti.

Yoda leikkisä ja ystävällinen koira, josta saa tutustuttua (tai muutamilla herkuilla!) ikuisen ystävän, mutta varautunut muita koiria sekä pieniä lapsia kohtaan. Tästä syystä omaan käyttöön rajattu metsäalue on aivan mahtava paikka vapaana ulkoiluun!

Kooikerhondje Yoda löysi valtavasti mieleisiä keppejä Paimion Koirametsässä.