Tässä ohjeet Paimion Koirametsän kävijälle. Tutustuthan ohjeisiin huolellisesti ennen varaustasi. Varaajan tehtävä on huolehtia, että kaikki seurueensa jäsenet tietävät alueen säännöt ja noudattavat niitä.
Paimion Koirametsässä jokainen vierailee omalla vastuulla.

Saapuminen:

Paimion Koirametsään saavutaan täsmällisesti, max 5 minuuttia ennen oman vuoron alkua ja poistutaan HETI kun oma vuoro päättyy, jotta jokaisen kävijän kokemus olisi mahdollisimman sujuva. Varausten välissä on 15 minuutin siirtymäajat (pois lukien Yömetsä). Jos kuitenkin jostain syystä saavut etuajassa, odota omaa vuoroasi autossa ODOTA TÄSSÄ -kyltin kohdalla.

Kunnioitathan muita alueen käyttäjiä, ja vierailet Koirametsän alueella vain oman ajanvarauksesi aikana. Näin vältetään mahdolliset häiriötilanteet muiden koirien kanssa.

Aidan edustalla on autoille tarkoitettu pysäköintialue. Koirat pidetään aina kytkettyinä parkkipaikalla.

Koirametsään johtava tie on yksityinen metsäautotie, jossa ajo on sallittu vain asiakkaille. Nopeusrajoitus on 20km/h. Alueella liikkuu myös hevosia. Kohtaamisriskiä on minimoitu, mutta jos kuitenkin kohtaat hevosen tai ratsukon, ohitathan heidät hyvin varoen.

Portti:

Portilla on koodilla varustettu lukko, johon jokainen asiakas saa ohjeet ja henkilökohtaisen koodin tekstiviestitse. Mikäli et ole saanut koodia kahta tuntia ennen varausta, ole meihin yhteydessä.
Portin sisäpuolella oleva varattukyltti käännetään varattu-asentoon ja portin haka suljetaan. Pois lähtiessään kävijä lukitsee Koirametsän portin.

Portilla on ”eteinen”, jossa on helppo kytkeä koira vapaaksi ja ottaa kiinni. Lähtiessä suljetaan myös eteisen ovi.

Portin saranan ja tolpan välissä on noin 10 sentin rako, jotta portti mahtuu kääntymään. Pikkukoiria varten olemme tuoneet portille vanerilevyn, jonka omistaja voi halutessaan laittaa portin eteen vierailun ajaksi. 

Roskat:

Mukavaan kävijäkokemukseen kuuluu siisti metsä, johon jokainen kävijä pääsee vaikuttamaan. Alueelta löytyy useita roskiksia ja lapioita koiran kakkoja varten, laitathan roskat roskikseen. Myös koirankakkapusseja on tarjolla lainalaatikossa sisäänkäynnin vieressä. Sekä koirankakat että polttokelpoinen jäte voidaan laittaa samoihin astioihin. HUOM! Myös kaikki omat lelut, namit yms. tulee kerätä pois alueelta, ethän jätä niitä maastoon. Koiran herkut saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin koirille.

Koirat:

Paimion Koirametsässä ja parkkipaikalla koira on aina omistajansa vastuulla

Aitaus on kaksi metriä korkea ja se ulottuu maahan, muttei kuitenkaan maan alle. Aita on vankka, tiivis ja turvallinen, mutta koska se ei ylety maan alle, koira ei saa kaivaa maata aidan vieressä.

Juoksuaikaista narttukoiraa tai tarttuvaa tautia sairastavaa koiraa ei tuoda Koirametsään. Koirien tulee olla rokotettuja Kennelliiton ohjeiden mukaisesti.

Alue:

Suosittelemme säänmukaista varustusta ja hyviä (sadesäällä vedenpitäviä) jalkineita.

Pimeään aikaan suosittelemme otsalampun käyttöä ja heijastinliiviä tai valopantaa koiralla, alueella ei ole valaistusta. Lainalamppuja löytyy portin pielestä. Suosittelemme vierailemaan Koirametsässä ensimmäisen kerran valoisaan aikaan, jotta alue tulee tutuksi.

Alueelta löytyy juomavettä ja juomakuppeja koiralle. Talvella juomavettä ei ole tarjolla, kannatta varautua omalla pullolla. Hygieniasyistä suosittelemme oman kupin mukaan ottamista.

Alueella on kota, huussi ja evästelypaikka. Tulenteko on sallittua kodan nuotiopaikalla vain yli kahden tunnin varausten yhteydessä, kun ostaa polttopuut verkkokaupasta varauksenteon yhteydessä. Polttopuulaatikko on lukossa ja varaamalla polttopuut tilaaja saa nuotiopaikan käyttöohjeet ja koodin laatikon avausta varten sähköpostitse. Kesän metsäpalovaroitusten aikaan nuotiopaikka ei ole käytössä. Tutustu myös NUOTIOPAIKAN KÄYTTÖOHJEISIIN. Ensiaputarvikekaappi ja alkusammutin löytyvät grillikodan ulkopuolelta.

Parkkipaikalta löytyy pesupaikka koiran tassujen pesua varten. Pesethän tassut oman ajanvarauksesi aikana. Muista ottaa oma pyyhe mukaan.

Tupakointi kaikkialla Koirametsän aluella ja parkkipaikalla sekä avotulenteko ovat ehdottomasti kiellettyjä.

KIITOS YHTEISTEN OHJEIDEN NOUDATTAMISESTA JA TERVETULOA NAUTTIMAAN METSÄSTÄ!

Paimion Koirametsän tunnelmallinen kota
Paimion Koirametsästä löytyy tunnelmallinen kota makkaranpaistoon ja nuotion lämmöstä nauttimiseen.
Paimion Koirametsässä on huussi.
Kompostoiva huussi helpottaa hädän hetkellä.
Tassu- ja massupesupaikka löytyy parkkipaikalta. Muista ottaa oma pyyhe mukaan.